søndag 19. august 2007

Full barnehagedekning - Hvorfor så vanskelig?

St. Hanshaugen har en unik barnehageutfordring sammenlignet med alle andre oslobydeler: For det første er det så populært å gå i barnehage i sentrum at det reelt sett er langt flere barnehageplasser her enn barn. Bedriftsbarnehagene – forbeholdt barn av ansatte i ulike bedrifter – gjør at mangelen på barnehageplass for familiene i bydelen likevel er stor. For det andre blir flere småbarnsfamilier boende i bydelen, samtidig som nye flytter til. Det gjør at behovet for barnehageplasser i bydelen vil øke også etter at målsetningen om full barnehagedekning er nådd.

Bydel St. Hanshaugen er derfor det kanskje aller vanskeligste stedet i Norge å oppnå full barnehagedekning. St. Hanshaugen SVs målsetning er likevel krystallklar: Full barnehagedekning så tidlig som overhodet mulig! Og i tillegg – fordi flere og flere vil ønske barnehageplass i bydelen – vil St. Hanshaugen SV ha høyt fokus på fortsatt full barnehagedekning også etter at målsetningen er nådd.

SV har på landsbasis de siste to årene stått for den mest storstilte barnehageutbyggingen Norge noen gang har sett. Mange steder i landet er det full barnehagedekning allerede. En stemme til St. Hanshaugen SV er derfor den sikreste garantien for full barnehagedekning så raskt som mulig også i bydel St. Hanshaugen.

Ingen kommentarer: