tirsdag 4. september 2007

Våre kandidater: Aud Elisabeth Gundersen

Aud Elisabeth Gundersen er St. Hanshaugen SVs fjerdekandidat ved årets direktevalg til bydelsutvalget. Aud er 62 år, og jobber til daglig med trygdespørsmål i NAV. Aud har lang fartstid fra SV, og har blant annet sittet i fylkestinget i Nord-Trøndelag. Men nå er det altså bydelspolitikk for alle penga for den erfarne SV-dama.

En smule impertinent, kanskje, men ikke akkurat noe sjokk at du er SVer, med din yrkesbakgrunn... Men hvordan dukket samfunnsengasjementet først opp?
-Urettferdigheten i samfunnet. Midlene og pengene er ulikt fordelt. De rike blir rikere og de fattigere fattigere, kommer det krystallklart fra Aud.

Og nå vil du altså inn i bydelspolitikken. Hva blir det viktigste å få til der, da?
-Vi bare MÅ få på plass full barnehagedekning raskest mulig. Det er førsteprioritet. I tillegg brenner jeg for et bedre samfunn og bedre livssituasjon for funksjonshemmede mennesker, fortsetter Aud, og peker på at St. Hanshaugen SV har programfestet at kommende fireårsperiode skal brukes til å gjøre St. Hanshaugen til det beste stedet i hele Norge å bo for funksjonshemmede.

-Også er dagens skjenkepolitikk alt for dårlig. St. Hanshaugen er sentrumsbydelen, og kan virkelig ikke ta lett på alle de viktige problemstillingene skjenkepolitikken i sentrum medfører. Vi må jobbe knallhardt for å få til en skjenkepolitikk som tar de som bor her i bydelen på alvor, og ikke kun hensyntar de som vil drikke øl i bydelen, utdyper Aud.

Det anes et særlig sterkt engasjement når det gjelder nettopp skjenkepolitikken?
-Ja, det kan du trygt si. Det er nok en mer sosial skjenkepolitikk som i større grad tar beboerne i typiske sentrumsstrøk på alvor jeg brenner aller mest for å jobbe med i BU de kommende fire årene, forteller hun.

Til slutt: Velgerne har nokså mange å velge mellom, nå som det er direktevalg til BU og alt. Hvorfor skal de stemme på nettopp deg?
-Jeg tror denne bydelen trenger folkevalgte som mener politikernes viktigste oppgave er å hele tiden jobbe for å gjøre lokalsamfunnet vårt til et enda bedre sted å bo – for oss alle. Det er med det utgangspunktet jeg vil gjøre en innsats i bydelsutvalget. Jeg tror det er slike folkevalgte innbyggerne her i bydelen aller helst vil ha, avslutter St. Hanshaugen SVs fjerdekandidat Aud Elisabeth Gundersen.

Ingen kommentarer: