lørdag 18. august 2007

Bydelsskilting?

I år er det for første gang direktevalg til alle Oslos 15 bydelsutvalg. Men mange av byens innbyggere vet ikke engang hvilken bydel de bor i, blant annet fordi det bare er noen få år siden antallet bydeler ble redusert, og fordi grensene mellom bydelene i den forbindelse ble justert en del.

Å vite hvilken bydel man bor i og å føle bydelstilhørighet er viktig. Ikke minst har dette mye å si når det skal velges politikere for bydelen; politikere som bestemmer over blant annet barnehagetilbudet, ungdoms- og fritidstilbudet, sosialhjelpen, frivilligheten og viktige deler av helse- og omsorgstilbudet.

St. Hanshaugen SV har derfor allerede tatt initiativ til bydelsskilting, både ved bydelens innfartsveier og andre sentrale steder i bydelen. Eksempelvis er det mulig å se for seg bydelsskilt ved Alexander Kiellands plass, Knut Knudsens plass, i Stensparken og i St. Hanshaugen park. Men også steder som blant annet Youngstorget og Møllergata er aktuelle. Slike skilt, med den informasjonen de vil gi, vil styrke beboernes bydelsfølelse. Forhåpentligvis vil bydelsskilt på denne måten også være med på å styrke engasjementet og oppslutningen om de mange viktige demokratiske prosessene som foregår nettopp på bydelsnivå.

Ingen kommentarer: