mandag 20. august 2007

6-timersdag i bydelen!

For St. Hanshaugen SV er bedre arbeidsmiljø blant bydelens ansatte en viktig målsetning. Høyt sykefravær, avgang til uførepensjon og tidligavgang til alderspensjon betyr gjerne at jobbene er for krevende. Det tjener ingen på. De ansatte i bydelens innsats er så viktig at det i seg selv er en målsetning å bedre arbeidshverdagene deres. Samtidig vil bedre helse og større trivsel blant de ansatte gi et enda bedre tjenestetilbud til bydelens beboere.

St. Hanshaugen SVs hovedgrep for å oppnå en bedre arbeidssituasjon for bydelens ansatte er en forsøksordning med 6-timersdag, for et nærmere avgrenset antall ansatte i bydelen. Både pga. lavere utgifter til sykepenger og reduserte kostnader i forbindelse med avgang til uføre- og alderspensjon, er dette noe som vil gagne bydelen økonomisk.

Men hovedpoenget for St. Hanshaugen SV med forsøk med 6-timersdag er altså bedre arbeidsmiljø for de ansatte, og ikke minst at bydelens beboere skal få et enda bedre tjenestetilbud. Da vi foreslo en slik forsøksordning i bydelsutvalget før sommeren, stemte imidlertid Høyre og de andre borgerlige partiene mot. Derfor er det en stemme til St. Hanshaugen SV som er garantien for en kraftfull innsats for styrket arbeidsmiljø og bedre tjenestetilbud i bydelen.

Ingen kommentarer: