tirsdag 21. august 2007

Styrket offentlig eldreomsorg

St. Hanshaugen SV vil konsekvent stemme for at bydelen skal ta seg av og utføre tjenestetilbudet til bydelens eldrebefolkning. Vi tror eldreomsorgen blir best dersom brukerne, pårørende, de ansatte og bydelsadministrasjonen jobber sammen for å styrke kvaliteten. Å bare si til pårørende og brukere at ”er dere ikke fornøyd kan dere jo alltids velge en annen leverandør”, slik Høyre vil, er derimot IKKE en spesielt klok tilnærming.

For St. Hanshaugen SV er det i tillegg en sentral målsetning å styrke ressursene til hjemmetjenesten. Svært mange eldre ønsker å bo hjemme så lenge de kan. Det bør de så absolutt få lov til. En bedre hjemmetjeneste, som i større grad følger opp den enkelte eldre i hverdagen istedenfor å telle minutter per bruker, er nødvendig for å få til dette.

Det verste som kan skje i forhold til eldrebefolkningen er at tilbudet over tid er for dårlig, uten at dette oppdages. Det har skjedd at pårørende først etter lang tid er gjort kjent med at deres nærmeste har blitt fulgt opp på svært utilfredsstillende vis. For å unngå at slikt skjer, vil St. Hanshaugen SV øke ressursene som brukes på kontroll fra bydelens side med tilbudet til eldrebefolkningen.

Ingen kommentarer: