onsdag 29. august 2007

Innsats mot uønsket deltid

St. Hanshaugen SV fremmet før sommeren forslag i bydelsutvalget om at bydelsadministrasjonen skal gjennomføre en kartlegging av omfanget av uønsket deltid blant arbeidstakerne i bydelen, og også komme med forslag til hvordan slik uønsket deltid kan reduseres. Forslaget ble vedtatt. Men Høyre og FrP stemte mot (!).

Ikke minst for mange småbarnsforeldre som jobber i for eksempel helse- og omsorgssektoren er det utfordrene med deltidsstillinger som i praksis gjør det nødvendig å ta på seg vakter på kort varsel helg og natt. Dette holder sannsynligvis sykefraværet oppe, og øker i tillegg gjennomstrømmingen i stillingene. Skadelidende blir både de ansatte og beboere innenfor omsorgstilbudet.

Men dette er åpenbart ikke alvorlig nok til at Høyre og FrP mener det er riktig å bruke krefter på å gjøre noe med utfordringen. Heldigvis er altså en gjennomgang i gang for å avdekke hva som kan gjøres på dette feltet. Men det er helt tydelig at det er en stemme til SV ved bydelsvalget som er garantien for en kraftfull innsats mot uønsket deltid i bydel St. Hanshaugen.

Ingen kommentarer: