tirsdag 28. august 2007

Funksjonshemmede vil ha SV-forslag

St. Hanshaugen SV fremmet før sommeren forslag i bydelsutvalget om at bydelen skulle få på plass sin egen rekrutteringsplan for funksjonshemmede til stillinger i bydelsadministrasjonen og bydelens øvrige virksomheter. Høyre, FrP og Venstre stemte imidlertid mot, og sørget dermed for at forslaget ikke ble vedtatt.

Nå har Norges klart største interesseorganisasjon for funksjonshemmede og kronisk syke mennesker – Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) – gått ut i valgkampen og krevd det samme som St. Hanshaugen SV foreslo før sommeren: Egne rekrutteringsplaner for funksjonshemmede til kommunale stillinger. FFO har til og med skrevet brev til tre statsråder, og bedt dem utfordre alle landets kommuner og fylkeskommuner til å få på plass slike rekrutteringsplaner, slik SV altså alt har foreslått i St. Hanshaugen.

At Høyre og Venstre stemte mot SVs forslag om en egen rekrutteringsplan for funksjonshemmede til stillinger i bydelen er spesielt vanskelig å forstå, all den tid den forrige regjeringen – der både Høyre og Venstre satt – innførte samme type plan for staten. For å få en slik plan på plass i bydel St. Hanshaugen er altså tydeligvis det sikreste å stemme på St. Hanshaugen SV. Vi kommer selvsagt til å fremme forslaget vårt på nytt etter høstens valg.

Ingen kommentarer: