lørdag 25. august 2007

Grønnere bydel

St. Hanshaugen SV er ikke ute etter å gjøre livet mest mulig vanskelig for bilister. Men i en sentrumsbydel med trangt om plassen, er det umulig å prioritere flere parkeringsplasser og bedre fremkommelighet for biltrafikken, uten at dette samtidig ødelegger for andre. Fotgjengere, syklister, rullestolbrukere, barnevogntrillere og rullatorbrukere blir alle tapere dersom en uhemmet utbygging av parkeringsplasser og prioritering av friere ferdsel for bilister får rå.

I tillegg blir det mer forurensning og eksos av økt biltrafikk. Mange har – bokstavelig talt - tunge dager når kvaliteten på sentrumslufta kryper mot bunnivået. Astmatikere og lungesyke er blant gruppene som virkelig får kjenne økt biltrafikk på kroppen.

Økt biltrafikk betyr også mer miljøskadelige utslipp. Reduserte klimautslipp er en målsetning de fleste nå stiller seg bak, fordi jordkloden rett og slett ikke tåler økte utslipp av klimagasser. For å nå denne målsetningen må blant annet biltrafikken reduseres.

St. Hanshaugen SV vil derfor prioritere gang- og sykkelveier fremfor nye parkeringsplasser i bydelen de neste fire årene. Vi vil gå mot storstilte parkeringshusprosjekter som både øker biltrafikken i bydelen og reduserer fotgjengere, syklister og andre myke trafikanters fremkommelighet. Og vi vil foreslå en egen, lokal klimahandlingsplan for bydel St. Hanshaugen.

Ingen kommentarer: