søndag 26. august 2007

Sosial skjenkepolitikk

Høgre og FrP vil la ølkranene fosse mest mulig. De skjuler seg bak at skjenkebevilgninger skal være ”enkle å få, men også enkle å miste”. I virkeligheten er skjenkebevilgninger så absolutt enkle å få når Høyre styrer. Derimot er de slett ikke spesielt enkle å miste. Til det trengs det blant annet langt mer ressurser til oppfølging og kontroller enn hva som faktisk blir bevilget.

Resultatet blir mer bråk i gatene, flere voldsepisoder, og mer nattevåk for småbarnsfamilier og andre som bor ved eller i nærheten av områder der utestedene er mange. St. Hanshaugen SV vil det annerledes.

St. Hanshaugen SV er opptatt av at bydelens skjenkesteder først og fremst skal ha en positiv innvirkning på det sosiale og kulturelle miljøet i sentrum. St. Hanshaugen SV vil derfor legge avgjørende vekt på sosiale hensyn og hensynet til bydelens beboere ved behandlingen av skjenkebevilgninger. I tillegg ønsker St. Hanshaugen SV at det utarbeides en skjenkestrategi for bydel St. Hanshaugen, der de ulike serveringsstedenes stengetider blir sett i sammenheng.

Beboere i bydelen som føler utrygghet i sitt nærområde, skal i tillegg raskt inviteres med på møte med bydelsadministrasjonen, for å gjennomgå situasjonen. Bydelen skal invitere politiet med på slike møter.

Ingen kommentarer: