torsdag 16. august 2007

Reell valgfrihet!

En del tjenester og tilbud egner seg slett ikke for markedstankegangen. Når varme, omsorg og omtenksomhet spiller en rolle, er bokholderi og pengetelling dårlige løsningsmåter.

De borgerlige partiene i bydel St. Hanshaugen, med Høyre i spissen, er svært opptatt av at såkalt ”fritt brukervalg” er viktig og riktig, og at det derfor er nødvendig at brukerne må kunne velge mellom offentlige og private tilbydere. Selv om det etter hvert er blitt klart for de fleste at det bare er ved valg av selve leverandøren av velferdstjenesten Høyre ønsker frihet, insisterer de fortsatt på at det er dette som vil tjene beboerne best.

Høyres løsning holder ikke. St. Hanshaugen SV ønsker derimot å gi brukere av ulike velferdstilbud reell valgfrihet, ved at de og deres pårørende får delta i både planleggingen, utformingen og evalueringen av tjenestetilbudet. På den måten blir ikke løsningen på et for dårlig tilbud å kun si til beboerne at ”da kan dere jo velge noe annet”, men å isteden forsøke å gjøre det som er dårlig ved tjenestetilbudet bedre, og å gjøre dette i felleskap. Først da blir valgfriheten reell.

Ingen kommentarer: